Telefon: (004) 0728 290 970 Email: corina.tudoroiu@gmail.com

Articole

 

”Hands-on practice for Trinity GESE”, prin EECentre

 
Workshop-uri destinate profesorilor de limba engleza, in beneficiul celor mai tineri dintre elevi
 
 
A trecut deja mai bine de un un an de cand EECentre a inscris in portofoliul sau Examenele GESE by Trinity College London. Anul trecut, in luna octombrie 2018, EECentre organiza in premiera o serie de workshop-uri destinate profesorilor pregatitori de limba engleza, in cadrul carora Dr. Mark Griffiths, English Language Academic Consulant la Trinity College London a explicat, pe larg, structura, obiectivele, particularitatile si avantajele examenelor GESE, catre toate cadrele didactice interesate sa ii pregateasca pe cei mai tineri dintre elevi pentru sustinerea acestora.
 
Evenimentele de tip hands-on practice destinate profesorilor, in vederea imbunatatirii si adaptarii metodelor de predare la nevoile elevilor pentru examenele GESE byTrinity College London, au continuat si in aceasta ultima parte a anului 2019 si vor fi reiterate si in 2020, deoarece feedback-ul primit din partea participantilor este pozitiv.
 
Asta ne face sa ne gandim si mai mult la impactul semnificativ pe care colaborarea stransa dintre EECentre, ca furnizor de examene, si profesori il are asupra definirii viitorului elevilor pregatiti pentru succes.
 
Reusim, asadar, sa consolidam un concept pe care l-am vizat inca de anul trecut, cel de conectare a mediului pedagogic la examenele marca Trinity College, punand un accent major pe consolidarea unei comunitati de profesori interesati de formarea continua, centrata pe nevoile elevilor din clasele primare.
Examene de limba engleza TRINITY

 

 

Prin ce se diferentiaza GESE by Trinity College London de alte examene de engleza?
 
La workshop-urile tematice organizate pana in prezent, au participat acei profesori care doresc sa ii ghideze pe elevi, in adevaratul sens al cuvantului, din perspectiva dascalilor care stiu ce fac si care, totodata, se folosesc de instrumentele necesare prin care sa il motiveze pe elevi sa invete. Acestia dobandesc abilitatile necesare pentru a-si explora potentialul cunoasterii lingvistice si ca sa isi insuseasca elementele de comunicare in limba straina.
 
Am parafrazat-o pe dr. Anda Ileana Duta, profesor de limba engleza si moderatoarea workshop-ului organizat in data de 16 noiembrie 2019, care s-a desfasurat la Bucuresti. Dr. Anda Duta, profesor si trainer specialist in metodologia interactiva, are 15 ani de experienta profesionala si de predare, catre elevi din mai multe tari europene si va fi gazda mai multor workshop-uri similare si anul ce vine. 
 
Printre cele mai importante aspecte, se traseaza o diferentiere clara intre GESE si alte examene de engleza, un subiect care este foarte important pentru profesorii participanti, deoarece acestia trebuie sa inteleaga deosebirile si sa le comunice candidatilor:
 
 • Modul de desfasurare a examinarii este unul deosebit: dialogul se poarta doar intre un examinator si un candidat. Testul evalueaza abilitatile candidatului de a purta o conversatie spontana, face-to-face.
 • Examinatorul cu rol de interlocutor este, in mod obligatoriu, un vorbitor nativ de limba engleza, care va conduce „interviul doar in limba engleza” - ceea ce il va motiva pe elev in sustinerea unei conversatii autentice cu o persoana care cunoaste perfect limba pe care elevul isi doreste sa o aprofundeze.  
 • Structura conversatiei este ghidata de catre examinator si simuleaza un dialog intre acesta si candidat, similar unei situatii reale de viata.
 • La finalul testarii, examinatorul Trinity ofera, la cerere, o sesiune de feed-back si profesorilor care au pregatit elevii pentru examen. 
 
Examenele Trinity – o oportunitate de dezvoltare profesionala si personala
 
Evenimentele destinate pregatirii profesorilor pentru abordarea examenelor Trinity la clasa cu cei mai tineri dintre elevi sunt, potrivit dr. Anda Ileana Duta, o initiativa prin care se ofera accesul la informatie de calitate, in vederea dezvoltarii competentelor in domeniul de activitate: predarea limbii engleze. Totodata, prin acest tip de workshop-uri, se urmareste o eficientizare a comunicarii profesor-elev si a interactiunii dintre acestia, la clasa, pentru maximizarea rezultatelor la examene. Relatia dintre profesori si elevi este potentata si de nivelul de implicare al parintilor si de atitudinea acestora fata de progresul copiilor. Implicarea activa a tuturor partilor acestui „triunghi” este foarte importanta, fiind o baza pentru formarea elevului.
 
“Profesorul, preocupat sa se dezvolte profesional, se pregateste sa fie in pas cu schimbarile din societate si cu nevoile generatiilor tinere, insa este si de datoria parintelui sa constientizeze aceste lucruri, sa tina legatura cu profesorul si sa sprijine copilul, indiferent de varsta, sa participe la cat mai multe activitati de formare si de evaluare, ca parte a procesului de invatare”, explica dr. Anda Duta. 
 
Referitor la invatarea unei limbi straine, pentru sustinerea unor examene lingvistice precum cele propuse de Trinity College, fiecare nivel de competenta este conceput astfel incat sa ajute elevul nu doar sa acumuleze informatii teoretice, dar sa le si poata folosi practic. Altfel spus, inainte de orice, examenele GESE vizeaza dimensiunea de comunicare verbala, un element fundamental in dezvoltarea relatiilor interpersonale si a colaborarii, lucruri esentiale pentru viitorul unui elev, ca adult.
 
Feed-back-ul profesorilor: elementul necesar care misca lucrurile  
 
Recentul workshop Hands-on practice for Trinity GESE Grades 1-3, din luna noiembrie 2019, s-a adresat, dupa cum este evident si in denumire, profesorilor care pregatesc elevi din primii trei ani de scoala, la limba engleza. Metodele propuse, exercitiile, exemplele si activitatile interactive prevazute in cadrul workshop-ului au vizat nevoile celor mai tineri elevi.
 
Prof. Nicolle Cirlea, de la Liceul Teoretic C.A. Rosetti din Bucuresti, s-a aflat printre participantii la workshop si declara, placut impresionata de obiectivele demersului Trinity, ca in formarea si conectarea profesorilor la cele mai recente noutati in domeniul predarii limbii engleze se vede in rezultate remarcabile, competitivitate si performanta, pentru elevi.
 
Workshop-ul Trinity m-a ajutat prin largirea orizontului in privinta examenelor pe care elevii le pot sustine, cu exceptia celor Cambridge. Examenele GESE sunt foarte prietenoase pentru copii. Unul dintre motivele pentru care este necesara implicarea profesorilor in workshop-uri si in alte actiuni de pregatire este cel de a putea realiza armonizarea sistemului romanesc de invatamant in contextul actual al globalizarii, precum si adaptarea la cerintele de munca ale pietei europene”, explica prof. Cirlea. 
 
Pregatirea continua a profesorului pentru a face fata evolutiei si dezvoltarilor din domeniul educatiei este un element obligatoriu, in timpurile pe care le traim, dupa standardele internationale ridicate, este de parere prof. Andra Georgiana Dinu (Arthur English Kids Club, Bucuresti), care s-a aflat si ea printre participantii la workshop.
 
Tehnologia moderna si usurinta pe care elevii au capatat-o in accesarea informatiei, ii stimuleaza si pe profesori sa isi dedice timp pregatirii suplimentare si alinierii metodelor de predare in functie de tendintele internationale. Iar domeniul predarii limbii engleze, nu face exceptie, dat fiind ca este limba globala, prin care se conecteaza, la nivel comunicational, toate zonele lumii.
 
Pregatirea noastra pedagogica trebuie sa aiba continuitate, pentru ca si dorinta de informare a copiilor este tot continua. Societatea se schimba, de la generatie la generatie, iar tehnologia se reinnoieste intr-un ritm ametitor. Participarea la seminariile de lucru ne ofera noua, profesorilor, posibilitatea de a fi la curent cu ultimele noutati, cercetari, inovatii si domenii de lucru in activitatile zilnice la clasa”, potrivit prod. Dinu. 
 
„Evenimentele de formare au un impact deosebit”, conform celor spuse si de doamna prof. Alina Negrutiu, de la RIO Centrul de Limbi Straine. Facand tranzitia de la cariera de traducator si interpret la cea de profesor de limba engleza, prof. Alina Negrutiu s-a lovit de provocari la clasa, in ceea ce inseamna activitatile de coordonare si management al elevilor.
 
Asadar, a fost interesata sa participe la cat mai multe workshop-uri, pentru a-si imbunatati metodele de predare, interactiunea cu elevii, pentru a face schimb de idei cu alti colegi de breasla si pentru a se pune in tema cu noutatile din piata de carte, din domeniu. Motivele ar fi, probabil, mai multe, pentru ca acest tip de experienta ii schimba pozitiv pe profesori, redefinindu-le orizonturile.
 
„De cand am devenit coordonator de centru de limbi straine, a crescut si numarul de responsabilitati. Acum incerc sa le impartasesc colegelor mele ceea ce stiu, in asa masura incat ele sa poata asimila informatia, sa o treaca prin filtrul propriu si sa o aplice la clasa. Un prim pas, in acest sens, a fost tocmai participarea la workshop-ul vizand examenul Trinity organizat de EECentre. Este vorba despre un examen necunoscut mie pana acum. Am cautat pe net articole dedicate, am facut chiar si liste de intrebari specifice, pe level-uri, dar am avut nevoie de input-ul unui examinator. Mi-am clarificat structura examenului, am inteles la care niveluri sa imi inscriu copiii si am sedimentat cumva notiunile pe care le aflasem anterior”, a marturisit, cu entuziasm prof. Negrutiu. 
 
Evenimentul Trinity s-a dovedit benefic si pentru profesorii aflati la inceput de drum, precum este cazul prof. Ana Ana, de la Eduland, Laborator de Educatie Nonformala din Corabia. Aceasta se declara foarte multumita de experienta workshop-ului si noteaza importanta pe care pregatirea elevilor din punct de vedere emotional o are, pentru a le creste increderea in sine, astfel incat sa faca performanta in materie de limba engleza.
 
„Am participat la workshop-ul Trinity din dorinta de a afla metode inovative de predare, nevoia de cunoastere si entuziasmul meu sunt mari. Am aflat multe lucruri pe care nu le stiam, atat de la trainer cat si din experientele celor care au fost prezenti. Astfel de oameni sunt demni de urmat si cred ca altfel ar fi scoala daca mai multi dintre noi am pune pasiune in munca noastra!”(prof. Ana Ana). 
 
Urmatoarele workshop-uri destinate profesorilor de limba engleza care vor sa pregateasca elevi pentru examenele GESE byTrinity College London vor fi in Bucuresti, astfel:
 
 
Pentru a cunoaste workshop-urile disponibile in portofoliul EECentre si dedicate profesorilor, dar si pentru detalii referitoare la inscriere - participare, va invitam sa vizitati pagina de internet: WorkshopsEECentre.

 

Mii de elevi, pasionati de engleza, sunt asteptati sa se inscrie la editia 2019-2020: KOALA INTERNATIONAL COMPETITION

 

Koala International Competition, una dintre cele mai iubite si cunoscute competitii de limba engleza din anul scolar 2018 - 2019, care s-a bucurat de un real succes si de o crestere semnificativa pe plan global, da startul celei de-a doua editii, 2019 - 2020 in Romania.

Lansare KOALA 2019-2020

La actuala editie Koala International Competition sunt asteptati sa se inscrie cat mai multi elevi care studiaza limba engleza ca limba straina, cu varste cuprinse intre 6-18 ani si care se pot mandri cu un nivel de limba engleza potrivit standardelor CERF, dupa cum urmeaza:

 • Pre-A1 (max. 10 ani), A1 (max. 12 ani), A2 (max. 14 ani) = nivel “Basic User”;
 • B1 (max. 15 ani), B2 (max. 17 ani) = nivel “Independent User”;
 • C1 (max. 18 ani) = nivel “Proficient User”.

Concursul Koala evalueaza si valideaza competentele elevilor pasionati de limba engleza, punand accentul pe o varietate de factori lingvistici, de la receptarea si producerea mesajelor, la testarea cunostintelor din vocabular.

Am fost de-a dreptul impresionat de calitatea organizarii si de profesionalismul tuturor celor implicati in prima competitie Koala din Romania. Totul a fost impecabil, de la puterea de munca si capacitatea echipei de a se mobiliza, astfel incat sa realizeze sub presiunea timpului, ceva ce parea aproape imposibil, pana la valoroasele premii oferite castigatorilor.

Reiterez importanta competitiei in educatie, ca motor in atingerea unor obiective superioare. Competitia si sansa la competitie schimba vieti si motiveaza, astfel incat multi tineri isi pot descoperi o vocatie, datorita unor astfel de activitati. Accentul se pune pe individ, nu pe concurent, acesta este mesajul pe care vreau sa il transmit si viitorilor candidati la Koala 2020”, a declarat Michael Carty, Manager KGL Contest in English, Irlanda.

Succesiunea desfasurarii concursului KOALA:

  • Start inscrieri:            1 octombrie 2019;
  • Stop inscrieri:             5 februarie 2020;
  • Etapa 1: Faza pe oras:       8 februarie 2020;
  • Etapa 2: Faza nationala:     7 martie 2020;
  • Etapa 3: Faza internationala: mai-iunie 2020 in Amiens, Franta.

Asa cum s-a intamplat si in editia precedenta, inainte de plecarea la etapa internationala, performerii Romaniei de la faza nationala isi vor primi premiile, diplomele si felicitarile, in cadrul Galei Festive de Premiere Koala 2020 dedicata atat elevilor castigatori, cat si profesorilor care le-au fost alaturi, dar si centrelor pregatitoare de limba engleza.

Gala Festiva de Premiere este un eveniment privat, organizat integral de EECentre.

Acest eveniment, foarte bine primit in 2019, a avut rolul sa confirme calitatea superioara si nivelul ridicat al pregatirii lingvistice in Romania, datorate tuturor entitatilor mentionate, care merita deplina apreciere si recunoasterea meritelor.  Asemanator se intampla si in primavara anului 2020.

Gazduite anual in Capitala Europeana a Tineretului (European Youth Capital), faza internationala a concursului si Global Winner sunt organizate pentru castigatorii locului 1 de la fiecare nivel lingvistic, cu varsta peste 13 ani, care provin din cele 25 tari participante.

Timp de 3 zile, cei mai buni dintre cei buni vor avea parte de competitie si emotii pe masura, dar vor fi rasplatiti si cu excursii, evenimente culturale si educative, dar si alte multe surprize.

 

Castigatorii Global Winner vor primi premii din partea organizatorilor internationali, in semn de recunoastere pentru realizarile lor remarcabile, astfel:

 • 500 Euro, castigatorii locului I, indiferent de nivel;
 • 250 Euro, castigatorii locului al II-lea, indiferent de nivel;
 • 150 Euro, castigatorii locului al III-lea, indiferent de nivel.

Premiul pentru marele castigator Global Winner va fi de 1000 Euro.

Inscrierile sunt deschise la concursul KOALA. Hai si tu!

 • Elevii interesati sa participe la Koala International Competition 2020 trebuie sa se adreseze scolii sau centrului de limba engleza in care invata. Profesorul de limba engleza va completa formularele de aplicatie cu datele elevilor si le va expedia la adresa de e-mail: Koala@EECentre.ro
 • In plus, inscrierile se pot face si online, pe platforma www.EECentre-Koala.ro, direct de catre candidat sau de catre tutore, prin completarea formularului si achitarea taxei, in mod electronic.

De retinut: Un elev care a participat in 2019 la KOALA si a reusit sa se califice in cea de-a doua etapa NU are voie sa participe la acelasi nivel in editia 2020 a concursului, ci poate sa intre in competitie doar la urmatorul nivel lingvistic, nefiind nevoie sa isi demonstreze iarasi nivelul anterior de limba. 

Pentru editia 2020 la Koala International Competition, taxa de inscriere se prezinta astfel:

 • 90 lei / candidat, daca inscrierea se face pana la 24 ianuarie 2020;
 • 135 lei / candidat, din 25 ianuarie 2020 pana la 04 februarie 2020.

Incepand cu 05 februarie 2020, nu se mai fac inscrieri la Koala.

O veste buna pentru castigatorii etapei nationale din 2019 (cei care au obtinut locul I, II, III / nivel): acestia primesc 50% reducere din taxa de inscriere la editia 2020, pentru un nivel lingvistic superior celui confirmat anterior.

Pe parcursul intregii editii, din octombrie 2019 si pana in iunie 2020, KOALA isi va face cunoscuta prezenta pe undele radio ale indragitului post, dedicat copiilor si parintilor: Itsy Bitsy.

Partener Media: PEDAGOTECA.ro.

 

Rezumat KOALA 2018-2019: surprize si performanta

La sfarsitul anului 2018, EECentre lansa in Romania ceea ce urma sa devina una dintre cele mai indragite competitii de limba engleza, Koala International Competition.

Concursul s-a desfasurat in trei etape, una locala, in luna februarie 2019, alta nationala, in martie 2019 si o etapa internationala, in iunie 2019 – sustinuta la Novi Sad, in Serbia.

Koala este concursul care pe noi, in calitate de organizatori, ne-a tinut cu sufletele la gura, ne-a provocat sa ne depasim limitele si ne-a oferit o satisfactie incredibila la final, ceea ce justifica motivatia majora pe care o avem, cea de a continua acest minunat demers.

Inca de la prima editie, miza suprema la KOALA a fost si ramane in continuare, stimularea performantelor scolare ale elevilor. Ne dorim sa incurajam spiritul de competitie, ca parte din procesul de educatie. Indiferent de varsta, avem in noi dorinta performantei, iar asta s-a vazut si in primul concurs Koala din Romania”, a declarat Catalin Badanau, Manager EECentre.

Debutul Koala International Competition in Romania a insemnat multiple succese si rezultate unice. Fenomenul Koala a fost posibil prin implicarea a 50 de centre de invatamant public si privat din tara, a 150 de profesori din 19 orase (Alexandria, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Cernavoda, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Dr. Tr. Severin, Focsani, Galati, Hunedoara, Lehliu, Oradea, Sibiu).

Incununarea tuturor eforturilor si motivul de mandrie al EECentre, organizatorul evenimentului, a fost inscrierea in competitie a 1600 de elevi cu varste cuprinse intre 8-18 ani, intr-un timp record, de doar 3 (trei) saptamani. Din cei 1600 de elevi inscrisi, 268 au reprezentat un record de promovabilitate pentru etapa a II-a, nationala (depasind estimatul initial de 10% al organizatorilor internationali).

Dar aceste date au fost doar introducerea a ceea ce a urmat.

4 elevi (castigatorii locului I de la  fiecare nivel) si 3 profesori au reprezentat Romania in iunie 2019 la finala internationala din Capitala Europeana a Tineretului (Novi Sad, Serbia):
   • Eduard Popovici (A1), Bucuresti,
   • Elena Grecu (A2), Galati,
   • Raul Modi (B1), Deva,
   • Andrei Dogaru (B2), Constanta.

Iar in clasamentul mondial, Andrei Dogaru (nivel B2) a fost obtinut locul al III-lea!

Alaturi de Romania, in competitia internationala Koala se afla tari din intreaga lume, dar cu o misiune comuna, cea de a stimula educatia si de a rasplati performanta lingvistica: Albania, Azerbaidjan, Birmania, Bulgaria, China, Cipru, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Iran, Italia, Kosovo, Malaiezia, Maroc, Mongolia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda, Turcia, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam.

Concursul KOALA este organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA) – organizatorul pe plan global al concursului de limba engleza KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org).

 

Subiectele concursului Koala, din toate cele trei etape, sunt unice la nivel european, iar corectarea lucrarilor se face exclusiv de catre expertii lingvistici ai International Testing Authority, asigurand-se astfel respectarea standardelor de validare a cunostintelor lingvistice, obiectivitatea punctajelor si alinierea la nivel international a rezultatelor tuturor candidatilor din tarile participante.

Citeste REGULAMENTUL KOALA 2020: AICI.

It’s cool to be KOALA | It’s life changing!

European Examinations Centre (EECentre) este o institutie educationala, 100% romaneasca, autorizata de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) si TRINITY College London - sa furnizeze, in Romania, examene de certificare a cunostintelor de limba engleza si limba germana. Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania AUTHORISED PLATINUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara. EECentre este un standard de referinta in Romania pentru organizarea examenelor lingvistice internationale.

 

 

 

Dupa recordul elevilor promovati in KOALA, Romania va fi reprezentata la etapa finala internationala de 4 top-performeri

 

 

Koala awards ceremony

Vestea extraordinara este ca cei 4 elevi castigatori ai locului 1 de la nivelurile A1, A2, B1, B2, rezultati din faza nationala a Koala International Competition, vor reprezenta Romania, insotiti de profesori, la ETAPA INTERNATIONALA, stabilita in luna iunie 2019, la NOVI SAD, Serbia, Capitala Europeana a Tineretului in 2019.

 

Competitia KOALA a fost presarata de surprize placute si chiar de o situatie exceptionala. Conform obiectivelor initiale ale organizatorilor internationali ai concursului, dupa faza locala KOALA (stage 1) rata de promovabilitate in faza nationala (stage 2) prevedea ca 10% dintre elevii participanti, sa intre in stage 2: altfel spus, din cei circa 1.600 candidati, se prognoza la faza nationala in jur de 160 de copii.

 

Insa scorurile superioare obtinute de elevii participanti au demontat estimarea organizatorilor internationali. Si asta se datoreaza nivelului superior de pregatire la limba engleza: elevii romani au reusit sa depasesca baremul, ba chiar au stabilit un record de promovabilitate pentru stage 2 cu un numar record de candidati: 268!

 

Avand aceste date, suntem bucurosi ca, in sfarsit, va putem enumera castigatoriii KOALA, la finalul etapei nationale: 

 

Castigatori LOCUL I:

 

 • Nivel A1: Eduard Stefan Popovici (Sc. Gim. Mircea Santimbreanu, Bucuresti)
 • Nivel A2: Elena Grecu (C.N. Vaile Alecsandri, Galati)
 • Nivel B1: Raul Modi (Cambridge Special Language Centre, Deva)
 • Nivel B2: Andrei Vlad Dogaru (English Center, Constanta) 

 

Castigatori LOCUL II:

 

 • Nivel A1: Sara Gabriela Plesa (Springfield, Bucuresti)
 • Nivel A2: Mihnea Ion Spataru (Sc. Gim. Stefan cel Mare, Alexandria)
 • Nivel B1: Oana Adela Stoichina (C.N. Gheorghe Titeica, Dr. T. Severin)
 • Nivel B2: Fineas David Gavre (C.N. I.C. Bratianu, Hateg)

 

Castigatori LOCUL III:

 

 • Nivel A1: Sara Ama Raicu (Sc. Gim. Mircea Santimbreanu, Bucuresti)
 • Nivel A2: David Gadalean (Janos Zsigmond Unitarian Highschool, Cluj)
 • Nivel B1: Diana Andreea Burlea (C.N. Costache Negri, Galati)
 • Nivel B2: Andra Palada (I.C.H.B, Bucuresti)

 

Daca va intrebati cine pleaca in Capitala Europeana a Tineretului nu vom mai prelungi suspansul. Dintre elevii castigatori numiti anterior, la etapa internationala a Koala International Competition de la Novi Sad, Serbia, vor merge:

 

 • Andrei Vlad Dogaru (B2) din Constanta,
 • Raul Modi (B1) din Deva,
 • Elena Grecu (A2) din Galati,
 • Eduard Stefan Popovici (A1) din Bucuresti.

 

castigatori koala 2019

Mai mult decat atat, in cadrul Galei Festive sunt premiate si centrele scolare care au inscris mai mult de 40 de candidati in prima etapa a concursului Koala International Competition. 

 

Ca o retrospectiva, concursul Koala International Competition a fost lansat in Romania in luna decembrie 2018, astfel incat sa poata fi incepute inscrierile elevilor la concurs. Competitia propriu-zisa a debutat cu prima etapa, cea din 16 februarie 2019, in cadrul careia 43 de centre de invatamant public si privat din 19 orase (16 judete) ale tarii si-au intrecut cei 1.600 de elevi la cea mai iubita competitie de limba engleza. Succesul Koala a fost fulminant si, dupa cum era de asteptat, elevii au fost foarte bine pregatiti. Cea de-a doua etapa a concursului a avut loc pe 24 martie 2019, iar pentru facilitarea accesului candidatilor, competitia a fost sustinuta in 7 mari orase ale tarii: Bucuresti, Arad, Cluj Napoca, Bacau, Galati, Sibiu, Craiova, in cadrul centrelor educationale partenere ale EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE.

 

Concursul KOALA este fost organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA) - organizatorul pe plan global al concursului de limba engleza KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org).

 

In prezent, concursul KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org) este sustinut in urmatoarele 20 tari: Albania; Bulgaria; Serbia; Thailanda; Cipru; Grecia; Portugalia; Emiratele Arabe Unite; Egipt; Maroc; Uzbekistan; China; Turcia; Birmania; Kosovo; Iran; Romania; Malaezia; Mongolia; Uruguay. Pentru editia anului academic 2020, urmatoarele 5 tari asteapta aprobarea intrarii in competitie: Franta, Spania, Italia, Vietnam, Azerbaidjan.

 

PARTENER MEDIA = PEDAGOTECA.ro

 

It's cool to be KOALA | It's life changing.

 

European Examinations Centre (EECentre) este o institutie autorizata de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, OSD (Osterreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) si TRINITY College London - sa furnizeze, in Romania, examene de certificare a cunostintelor de limba engleza si limba germana. Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara. EECentre este un standard de referinta in Romania pentru organizarea examenelor lingvistice internationale.  

 

 

============*****============= 

 

Cea mai iubită competiție de limba engleză, destinată tinerilor cu vârste între 8-18 ani, acum și în România, prin European Examinations Centre.

Bucuresti, 13 decembrie 2018

 

KOALA INTERNATIONAL COMPETITIONFii cel mai bun și, în 2019, Koala International Competition te trimite în etapa internațională, la GLOBAL WINNER - eveniment găzduit în Novi Sad, Serbia: European Youth Capital. O nouă oportunitate de afirmare pentru cei mai competitivi dintre elevii care iubesc limba engleză este adusă în România prin European Examinations Centre.

KOALA INTERNATIONAL COMPETITION - KIC se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8-18 ani, care au un nivel de limbă engleză A1, A2, B1 și B2 (conform CERF). Competiția invită la participare toate instituțiile de învățământ naționale, deopotrivă din sectorul public și privat, odată cu lansarea din data 13 decembrie 2018.

Catalin BADANAU

“Ne dorim să creăm tot mai multe contexte prin care elevii pasionați de limba engleză să se afirme. În ultimii ani, ne-am orientat către formarea unei comunități tot mai largi de copii, elevi și tineri care susțin examene de limba engleză dar, de data aceasta, a venit timpul să organizăm un concurs care să le stimuleze competitivitatea, într-o formulă antrenantă și atractivă. Suntem primii care aducem Koala International Competition în România, prin centrul de examinări lingvistice EECentre – și oferim o nouă alternativă elevilor care doresc să își depășească limitele. Aceștia vor vedea că munca le este răsplătită, pentru că miza este mare: etapa internațională – susținută anual în European Youth Capital – iar pentru 2019 capitala europeană a tineretului este orașul Novi Sad din Serbia. Înscrirea la acest concurs nu impune bariere ori condiții eliminatorii.” a declarat Cătălin Bădănău, directorul European Examinations Centre.

Koala International Competition este un concurs la nivel internațional, așadar toate documentele de examen sunt provenite in original de la organizatorii internaționali și conțin subiecte unice la nivel european. După concurs, fișele completate de candidați sunt expediate către organizatori pentru a fi corectate de examinatori internaționali, asigurând-se astfel obiectivitatea corecturii si alinierea la nivel global a rezultatelor tuturor candidaților din țările participante.

KOALA INTERNATIONAL COMPETITION


 Prima etapă națională a competiției va avea loc pe 16 februarie 2019, fiind urmată de cea de-a doua etapă, finala națională, pe 23 martie 2019. Elevii finaliști vor participa la marea finală, cea internațională, în primăvara 2019. Prima etapă a competiției constă într-un test alcătuit din întrebări cu răspunsuri multiple, iar participanții au la dispoziție 60 de minute ca să îl completeze. În cea de-a doua etapă, testul este alcătuit din întrebări cu răspunsuri multiple, dar și partea de listening, reading și writing, și se desfășoară pe durata a 1 oră și 20 de minute.

 Prin intermediul concursului Koala International Competition, din etapa a doua vor fi aleși 12 câștigători naționali, astfel:

 • 4 câștigători de Locul I / nivel (A1, A2, B1, B2);
 • 4 câștigători de Locul II / nivel (A1, A2, B1, B2);
 • 4 câștigători de Locul III / nivel (A1, A2, B1, B2).

Toți cei 12 câștigători vor fi premiați.

 În etapa internațională vor merge doar câștigătorii locului I, cu vârsta mai mare de 13 ani, concursul urmând să se desfășoare la Novi Sad, Serbia. Finaliștii cu vârsta mai mica de 13 ani nu vor participa la competiția internațională, dar vor fi recompensați cu premii echivalente cu valoarea călătoriei. La faza internațională, top performerii participanți vor fi însoțiți doar de profesor, fără părinți, și pe lângă concursul propriu-zis, pe parcursul celor trei zile vor avea un program bogat în activități educative și culturale, excursii și alte experiențe memorabile oferite de organizatori.

KOALA este una dintre cele mai dinamice și populare competiții globale și a construit o reală comunitate internațională în jurul ideii care, de această dată, este adusă în România prin EECentre. 

European Examinations Centre (EECentre) este o instituţie autorizată de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test), CaMLA şi TRINITY College London - să furnizeze, în România, examene de certificare a cunoștințelor de limba engleză şi limba germană. În cei șapte ani de existență, EECentre a devenit un standard de referință în România pentru organizarea examenelor lingvistice internaționale. 

Website-ul oficial al concursului KOALA in Romania este: www.EECentre-Koala.ro

============*****============= 

European Examinations Centre: Agent oficial al Examinarilor GESE by Trinity College London în România

Bucuresti, 11 oct. 2018 

Un nou examen și o nouă abordare a testării în limba engleză destinată școlarilor și pre-școlarilor sunt introduse în portofoliul European Examinations Centre (EECentre.ro). Lansarea oficială se face odată cu susținerea unei serii de 3 workshop-uri la nivel national:,

 • Timișoara (joi, 11 oct. 2018),
 • Iași (vineri, 12 oct. 2018),
 • București (sambata, 13 oct. 2018).

Evenimentele sunt susținute de Dr. Mark Griffiths, English Language Academic Consultant la Trinity College London. Workshop-urile au ca rol expunerea avantajelor examenelor de limba engleză GESE pentru elevii din România, cât și definirea activității pe care European Examinations Centre o va avea, de acum înainte, în acest sector.

Examinari GESE by Trinity prin European Examinations Center in Romania

“Adăugăm noi examene în portofoliu, adresate celor mai tineri dintre elevi și adaptat nevoilor acestora. Ne bucură implicarea invitatului internațional în demersul nostru, pentru că inaugurează un parteneriat educațional care avem convingerea ca va propulsa atractivitatea studiului și certificării nivelului lingvistic, în rândul copiilor. Vom încerca să popularizăm un concept informativ și să creăm o platformă de conectare a mediului pedagogic, la examenele în limba engleză ale Trinity College London în România”, a explicat Cătălin Bădănău, Manager EEC.

Cadrele didactice care iau parte la workshop-uri, vor afla atât despre obiectivele și formatul unic de comunicare Trinity, cât și despre exercițiile interactive, exemplele, aplicațiile și activitățile pe care, ulterior, le vor putea transpune în clasă, cu proprii elevi. 

 • Dr. Mark Griffiths este unul dintre speakerii de top în conferințele internaționale axate pe studiul și evaluarea limbii engleze. Profesor, lingvist și trainer, cu 25 de ani de experiență în testarea și predarea limbii engleze, Dr. Mark Griffiths se află în România pentru promovarea examenelor GESE. Dr. Mark Griffiths lucrează cu profesori din peste 20 de țări și are o abordare pragmatică și inovatoare. 
 • Trinity College London oferă examene de limba engleză în România, încă din 2006.
 • Sistemul GESE (Graded Examinations in Spoken English) propune o testare a competențelor lingvistice, pentru copiii de la 4 ani și elevii din învățământul primar.

Evaluarea elevilor, în GESE, se face doar de către vorbitori nativi de limba engleză.

European Examinations Centre (EEC) este o instituție autorizată de Cambridge English Language Assessement, CaMLA și ÖSD și - de acum - de către Trinity College London - să furnizeze în Romania, examenele de certificare a cunoștințelor lingvistice pentru limba engleză și limba germană. EEC a devenit, în cei peste șapte ani de existență, un standard de referință în România pentru organizarea examenelor lingvistice internaționale.

Mai multe detalii pe: www.eecentre.ro. 

============*****=============  

Oricând posibil, investiţi în oameni ! 

ianuarie 2017, Bucuresti


“Angajaţii nu se depreciază. Valoarea lor pentru organizaţie este de neasemuit, atunci când sunt înţeleşi şi preţuiţi.” David Decenzo

Corina Tudoroiu articole

 

Care este reteta succesului in business? Afacerea mea poate deveni profitabilă? Cum razbat in competiţia actuala, tot mai accentuata? In domeniul meu (X sau Y), atat de specific si limitat, există un “cliseu” al reusitei? 

Răspunsul este pozitiv. Da, exista!

Poti face faţă concurenţei, schimbărilor legislative, carenţelor de orice fel, numai în condiţiile in care educatia continua este adoptata permanent in compania ta, sub orice forma: instruire, specializare, perfecţionare, pregatire, calificare, re-calificare etc. Indiferent de functie. Indiferent de varsta. Perfectionarea continua reprezinta cheia.

Cunoştinţele avansate şi tehnologiile moderne, pot transforma semnificativ economia unei naţiuni. Într-o lume ce se dezvolta accelerat, afacerile contemporane par a stagna in fata valului informatic evoluat, instaurat la nivel global.

O întreprindere bazată pe cunoaştere, stimuleaza dezvoltarea profesionala continua a angajatilor, astfel încât prestatiile lor să transforme pozitiv organizaţia şi să dea valoare existenţei acesteia.

Formarea unor specialişti de înalt nivel în cadrul companiei, care vor înţelege atât aspectele tehnice, cât si cele ce tin de business-ul în sine, este un element indispensabil în atingerea obiectivelor companiei.

Cata atentie acordam educatiei la varste mature? Aceasta chestionare, se face periodic, într-o manieră transparentă, accentuând încurajarea implicării personalului şi acordând consideraţie contribuţiei fiecărui individ, pentru a-i spori potenţialul.

Percepută din ce în ce mai intens ca una dintre formulele succesului în piaţa actuală, performanţa echipelor nu trebuie neglijată. Investeste în dezvoltarea competenţelor angajaţilor tăi, deoarece nivelul de pregătire al acestora reprezintă motorul care tracteaza businessul tau catre success. 

Educa-te pe domeniile in care vrei sa profesezi. SUCCES !

Corina

Dictionar

Termeni specifici ai marketing-ului tradusi intr-un limbaj pe intelesul tuturor.

Biblioteca

Citeşte, citeşte şi iar citeşte.


PORTOFOLIU: lucrari si proiecte de referinta


 • “Nu conteaza ce meserie ai.
  Conteaza sa fii cel mai bun.” Abraham LINCOLN
 • "Drumurile batatorite nu duc spre succes.” Tom PETERS 
 • “Motivatia este cea care te pune in miscare.
  Obisnuita este cea care te face sa continui.” Jim ROHN 
 • “Planurile sunt doar intentii bune daca nu degenereaza imediat in munca serioasa.” Peter DRUCKER